Diflucan (Fluconazol) 200 mg, 150 mg, 100 mg zonder voorschrift
4.86 / 121

Diflucan (Fluconazol) 200 mg, 150 mg, 100 mg zonder voorschrift

4.86 / 121

Diflucan is een effectief middel dat in Nederland bijzonder populair en gerespecteerd is omdat er al lang geen twijfel meer bestaat over de effectiviteit ervan tegen verschillende soorten schimmels. Het werkzame bestanddeel van deze tabletten is fluconazol, dat de sterolsynthese in schimmelcellen remt, waardoor de groei en reproductie van microbiële cellen wordt geblokkeerd en deze cellen sterven.


€51.93 €54.53

Diflucan is je trouwe metgezel in de strijd tegen schimmelinfecties


Bijna ieder van ons heeft wel eens te maken gehad met schimmelinfecties. Het is geen prettige ervaring, maar het is een troost om te weten dat het probleem kan worden opgelost met een paar effectieve behandelingen, en in sommige gevallen is een enkele Diflucan-tablet voldoende om de ongewenste momenten te elimineren.

Een volledige beschrijving van het geneesmiddel en de beste prijs zijn precies wat u te wachten staat in onze online apotheek, en een leuke bonus zal zijn verdere kortingen op verschillende verpakkingen van het geneesmiddel.

Diflucan prijs


U kunt Diflucan tabletten bestellen tegen de beste prijs in onze online apotheek. De prijs van het geneesmiddel hangt ook af van de dosering van het werkzame bestanddeel in 1 tablet. Dit geneesmiddel heeft verschillende doseringsvarianten: 100 mg, 150 mg en 200 mg.

Heb ik een recept nodig voor Diflucan?


Op onze site kunt u Diflucan kopen zonder recept en tegen de beste prijs. Vul gewoon een eenvoudig bestelformulier in, onze beheerders zullen uw bestelling verwerken en het preparaat zo snel mogelijk op het aangegeven adres afleveren. Merk op dat andere apotheken een recept kunnen vereisen.

Wat zijn de voordelen van het kopen bij een online apotheek?


Een van de belangrijkste voordelen van het kopen bij een online apotheek is tijdsbesparing. U hoeft nergens heen, want u kunt het geneesmiddel op elk moment van de dag online bestellen terwijl u op uw favoriete bank zit en het binnen enkele dagen op het opgegeven adres ontvangen.

Bovendien kunt u anoniem blijven omdat online apotheken de privacy van hun klanten garanderen. Hierdoor kunt u ook die producten kopen die u voorheen niet in een normale apotheek durfde te kopen.

En een groot voordeel van een online apotheek is natuurlijk de lage prijs van het geneesmiddel, omdat er geen kosten zijn die niet vermeden kunnen worden door offline apotheken: het huren van een pand, het inhuren van extra personeel en de daaruit voortvloeiende belastingen.


Wat is Diflucan en waarvoor wordt het gebruikt?


Diflucan is een effectief breedspectrum antimycoticum dat helpt de infectie snel te elimineren.

Het is een betrouwbare bondgenoot bij de behandeling van spruw, urineweginfecties, orale en huidinfecties, candida septikemie, peritonitis en cryptokokken meningitis.

Het is effectief in het voorkomen van candidiasis bij patiënten die een beenmergtransplantatie hebben ondergaan en behandeld worden voor kanker.

Hoe Diflucan werkt: werkingsmechanisme


Fluconazol heeft een sterk schimmelwerend effect, met name door de synthese van schimmelsterolen te blokkeren, zodat schimmelcellen stoppen met groeien en afsterven. Tegelijkertijd is fluconazol actief en bewezen effectief tegen gisten en gistachtige schimmels (Candida spp, Cryptococcus neoformans), schimmels (Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitides), dermatofyten (Trichophyton spp, Microsporum spp), dimorfe vormen van Coccidioides.

Diflucan wordt snel geabsorbeerd door het spijsverteringsstelsel en bereikt zijn maximale concentratie in 0,5-1,5 uur na inname op een lege maag; de eliminatiehalfwaardetijd is ongeveer 26-30 uur (daarom kan het eenmaal per dag worden gebruikt).

Fluconazol dringt vrij goed door in lichaamsvloeistoffen en weefsels; de concentratie in cerebrospinaal vocht, speeksel en bronchiale afscheidingen is bijna gelijk aan die in bloedplasma, en in de hoornlaag accumuleert het geneesmiddel in hogere doses dan de concentratie in bloed. Het geneesmiddel wordt vrijwel onveranderd door de nieren uitgescheiden.


Indicaties voor het gebruik van Diflucan


Diflucan is een breedspectrummedicijn en wordt gewoonlijk gebruikt om ziekten te behandelen zoals:

 • Cryptokokkenmeningitis (een infectieziekte veroorzaakt door de schimmel Cryptococcus neoformans, gekenmerkt door schade aan het centrale zenuwstelsel, de slijmvliezen, de longen en de huid);
 • Coccidioidosis (een ziekte die zich verspreidt in de longen of via de bloedbaan);
 • invasieve candidiasis (een infectie veroorzaakt door Candida-schimmels die laesies op de huid en de slijmvliezen veroorzaakt en in sommige gevallen focale infecties waarbij verschillende organen betrokken zijn);
 • candidiasis van de slijmvliezen, waaronder orale candidiasis en oesofageale of gastrische candidiasis (peritonitis), candidurie (aanwezigheid van Candida-schimmels in de urine)
 • chronische atrofische candidiasis (candidiasis veroorzaakt door het gebruik van een kunstgebit);
 • vaginale spruw (spruw), candida balanitis (ontsteking van de penis);
 • Dermatomycose (voetschimmel, mycose van de gladde huid, dermatomycose van de lies, lichen planus en candida huidinfecties);
 • dermatofytische onychomycose (schimmelinfectie van de nagelplaat en/of het nagelbed).

Diflucan wordt ook voorgeschreven ter voorkoming van:

 • herhaling van cryptokokkenmeningitis bij patiënten met een hoog risico op de ontwikkeling ervan;
 • vermindering van het percentage terugkerende vaginale candidiasis (4 of meer gevallen per jaar);
 • herhaling van orofaryngeale of oesofageale candidiasis bij patiënten met een hoog risico op HIV
 • voor de preventie van candida-infecties bij patiënten met kwaadaardige bloedziekten die chemotherapie of stamceltransplantatie ondergaan.


Wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik van het geneesmiddel?


Er zijn duidelijke contra-indicaties voor het gebruik van het geneesmiddel.

Diflucan mag niet worden gebruikt bij individuele overgevoeligheid voor fluconazol en andere stoffen van vergelijkbare chemische samenstelling of voor een van de hulpstoffen van het geneesmiddel.

Verder mag Diflucan niet gelijktijdig worden ingenomen met bepaalde antihistaminica (bijv. Terfenadine) en geneesmiddelen die worden gemetaboliseerd door het enzym CYP 3A4 (bijv. Cisapride, Pimozide, Astemizol, Erythromycine).

Personen met nierinsufficiëntie moeten fluconazol uiterst voorzichtig gebruiken.

Niet innemen bij overgevoeligheid voor lactose. Lactose is een bijkomend bestanddeel van tabletten.

Voorzichtigheid is geboden als u risico loopt op hartritmestoornissen.

Gebruik fluconazol niet, tenzij absoluut noodzakelijk, tijdens zwangerschap en borstvoeding. Eenmalige doses of behandeling van korte duur mogen onder strikt medisch toezicht worden genomen.


Mogelijke bijwerkingen


In het algemeen wordt het product redelijk goed verdragen door de patiënten. Sommige mensen die Diflucan hebben gebruikt, hebben echter de volgende bijwerkingen ondervonden: hoofdpijn en duizeligheid, misselijkheid, braken, diarree, leverfunctiestoornissen (verhoogde leverenzymen), hartstoornissen (tachycardie), huiduitslag, allergie voor de kleurstof in de capsulehuls.

Uiterst zelden: anemie, tremor, convulsies, constipatie, maagzwelling (flatulentie), droge mond, snelle vermoeidheid en slapeloosheid, leverfalen, hepatocellulaire necrose, hepatitis, hepatocellulaire laesies, duizeligheid, Stevens-Johnson syndroom), toxische epidermale necrolyse, anafylactoïde reacties.

Neem bij een van de bovenstaande bijwerkingen onmiddellijk contact op met uw arts.

Wat kan er gebeuren bij een overdosis


Bij een overdosis kunnen reacties optreden zoals hallucinaties en/of paranoïde gedrag. In dergelijke gevallen worden maagspoeling, ontgifting door inname van veel vocht en diuretica aanbevolen.

Het innemen van het medicijn beïnvloedt de voortplantingsfunctie


Studies hebben aangetoond dat zelfs langdurig gebruik geen effect heeft op het plasma-testosterongehalte bij mannen of op het endogene steroïdengehalte bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Alcohol mag gebruikt worden tijdens de behandeling met Diflucan.

Alcohol mag nooit gebruikt worden tijdens het gebruik van Diflucan. Ook mag gedurende enkele dagen na inname van Diflucan geen alcohol worden gebruikt, omdat dit een schadelijk effect kan hebben op het lichaam en hart-, nier- en leverproblemen kan veroorzaken.

Het geneesmiddel kan worden toegediend aan kinderen


De behandeling van kinderen met fluconazol is aanvaardbaar, maar een dosis van meer dan 400 mg per dag mag niet worden gebruikt. Kinderen mogen het middel alleen op voorschrift en onder toezicht van een volwassene innemen.

Diflucan inname en autorijden


Het wordt aanbevolen tijdens de behandeling geen voertuigen te besturen of complexe machines te bedienen, omdat duizeligheid of aanvallen kunnen optreden tijdens het gebruik van het geneesmiddel.

Interactie met andere geneesmiddelen


Als u andere geneesmiddelen gebruikt die door uw arts zijn voorgeschreven, moet u uw arts altijd vragen of deze verenigbaar zijn met fluconazol.


Samenstelling en vorm van het geneesmiddel


Het geneesmiddel is verkrijgbaar in gelatinecapsules, verpakt in een blisterverpakking of als oplossing voor intraveneuze toediening. Elke tablet of flacon bevat een welbepaalde dosis van het actieve bestanddeel fluconozol. Naast het werkzame bestanddeel bevat het geneesmiddel ook andere bestanddelen. Voor Diflucan worden gewoonlijk de volgende hulpstoffen gebruikt: lactosemonohydraat, maïszetmeel, natriumlaurylsulfaat, watervrij colloïdaal siliciumdioxide en magnesiumstearaat.

Diflucan dosering en toediening


Het geneesmiddel wordt oraal ingenomen met een kleine hoeveelheid water, ongeacht de maaltijden.

Het middel kent verschillende doseringsvarianten: 100 mg, 150 mg en 200 mg. De dagelijkse dosis fluconazol wordt berekend volgens het type en de ernst van de infectie.

Raadpleeg altijd uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt! Andere dan de hieronder vermelde doses kunnen noodzakelijk zijn. Een onvoldoende lange behandeling kan leiden tot een terugval van de infectie.

Behandeling van cryptokokkenmeningitis: de aanbevolen dosis is 400 mg op de eerste dag van de behandeling. Daarna is de dosis 200-400 mg per dag. De behandeling duurt meestal minstens 6-8 weken. Bij levensbedreigende infecties kan de dagelijkse dosis worden verhoogd tot 800 mg (alleen op recept!).

Profylaxe om hervallen van cryptokokkenmeningitis te voorkomen bij patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen ervan en bij mensen met aids: de aanbevolen onderhoudsdosis na voltooiing van de initiële behandeling is 200 mg per dag gedurende een lange periode.

Behandeling van coccidioïdose: de aanbevolen dosis is 200-400 mg per dag. De duur van de behandeling is 11-24 maanden of meer, afhankelijk van de toestand van de patiënt en zijn reactie op het geneesmiddel.

Behandeling van candidiasis van de slijmvliezen: de aanbevolen dosis is 200-400 mg op de eerste dag van de behandeling, daarna 100-200 mg. De duur van de behandeling is meestal 7-21 dagen.

Preventie van recidieven van slijmvliescandidiasis bij HIV-patiënten die een hoog risico lopen: de aanbevolen dosis is 100-200 mg/dag, of 200 mg 3 keer per week. De duur van de behandeling is niet beperkt bij immuungecompromitteerde patiënten.

Behandeling van invasieve candidiasis: de dosis is 800 mg op de eerste dag van de behandeling en daarna 400 mg per dag. In het algemeen is de aanbevolen duur van de behandeling 2 weken na het verdwijnen van de tekenen en symptomen van candidiasis.

Behandeling van chronische candidiasis van de huid: de aanbevolen dosis is 50-100 mg per dag gedurende 28 dagen, maar kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de ernst en het type van de infectie.

Behandeling van genitale candidiasis: de aanbevolen dosis is 150 mg als eenmalige dosis.

Preventie van terugkerende vaginale candidiasis (vanaf 4 gevallen per jaar): de aanbevolen dosis is 150 mg eenmaal per 3 dagen. In totaal moeten 3 doses worden toegediend (dag 1; 4 en 7). Daarna wordt gedurende 6 maanden een dosis van 150 mg eenmaal per week aanbevolen.

Behandeling van dermatomycose: de aanbevolen dosis is 150 mg eenmaal per week of 50 mg eenmaal per dag. De duur van de behandeling is 2-4 weken.

De behandeling van mycose van de voet kan tot 6 weken duren.

Ringworm: de aanbevolen dosis is 300-400 mg eenmaal per week gedurende 1-3 weken.

Behandeling van dermatofytische onychomycose: de aanbevolen dosis is 150 mg eenmaal per week. De behandeling moet worden voortgezet totdat de geïnfecteerde nagel is vervangen door een gezonde nagel.

Kinderen ouder dan 12 jaar: afhankelijk van het lichaamsgewicht moet de arts beoordelen welke dosering (voor volwassenen of kinderen) optimaal is voor de patiënt.

Kinderen ouder dan 5 jaar: de dosering moet door de arts worden voorgeschreven, rekening houdend met de ernst van de infectie en de leeftijd en het lichaamsgewicht van het kind.


Wat is een generiek en welke generieke geneesmiddelen zijn beschikbaar voor Diflucan?


Een generiek is een geneesmiddel dat in zijn basis en samenstelling dezelfde hoeveelheid en kwaliteit werkzame stof heeft als het oorspronkelijke geneesmiddel, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs.

Wanneer een geneesmiddel voor het eerst wordt uitgevonden, voert de farmaceutische onderneming vele klinische en preklinische studies uit naar de veiligheid en doeltreffendheid van het product en verkrijgt zij vervolgens een octrooi op het geneesmiddel. Octrooien zijn gewoonlijk 12 tot 25 jaar geldig (afhankelijk van het land), waarna concurrerende bedrijven generieke versies van het geneesmiddel kunnen produceren. Ze kopiëren de formule van het originele medicijn. De generieke versie bevat dezelfde werkzame stof en hulpstoffen (cellulose, zetmeel) die mogelijk niet aanwezig zijn in het oorspronkelijke product. Generieke geneesmiddelen worden niet onderworpen aan klinische of preklinische studies en hebben daarom een veel lagere prijs.

Diflucan is het oorspronkelijke geneesmiddel en heeft een groot aantal generieke geneesmiddelen. Hier zijn enkele van de meest populaire: Flukanozol, Diflucan, Fusys, Difluzol, Medoflucon.

Welke te gebruiken: Diflucan of de generieke


Het oorspronkelijke product heeft een zeer klein aantal hulpstoffen, terwijl generieke producten een veel grotere lijst kunnen hebben. Als u allergisch bent voor iets dat wel in het analoge maar niet in het originele exemplaar zit, is het veiliger om het origineel te kiezen.

Diflucan zal me helpen


Zoals we hebben gezien, is Diflucan zeer effectief in het bestrijden van verschillende soorten schimmelinfecties. Als je een van deze infecties hebt, zal het je zeker helpen in zowel milde als ernstige gevallen.

Onthoud: als u dit product bij onze online apotheek bestelt, bent u een stap dichter bij een gezond leven!

 • Noah

  Diflucan werkt magisch. Ik was verrast! Dit medicijn had een bijna onmiddellijk effect.

 • Tim

  Ik behandel diabetes en heb heel vaak last van schimmel- en gistinfecties. Diflucan is een wondermiddel vergeleken met de middelen die ik eerder kocht. In de regel herstel ik in 2-3 dagen, één behandeling duurde 2 weken. Dit werkt elke keer geweldig!!!

 • Ryan

  Eén dosis was genoeg voor volledige genezing. Er zijn nog wat pillen over, en die bewaar ik voor het geval de vaginale candidiasis terugkomt.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillerudenrecept.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.