Glucophage (Metformine) 500 mg, 750 mg, 1g zonder recept
4.83 / 69

Glucophage (Metformine) 500 mg, 750 mg, 1g zonder recept

4.83 / 69

Glucophage is een zeer effectief geneesmiddel voor de behandeling en preventie van diabetes type 2, ook aanbevolen voor patiënten met prediabetes. De tabletten zijn in Nederland al vele jaren algemeen bekend en hebben meer dan één persoon geholpen zijn levenskwaliteit te verbeteren en zijn insulineresistentie te vergeten.

€30.38 €31.90

Glucophage: en glucose is normaal


Je hebt overgewicht en hebt besloten een bloedglucosetest te laten doen. Plotseling zijn je bloedglucosewaarden hoog en spreekt de dokter een eng woord uit: pre-diabetes. Je kunt in paniek raken: "waarheen?", "wat moet ik doen?". Wanhoop echter niet: er is een uitweg.

Laten we samen uitzoeken wat Glucophage is, wat het werkingsmechanisme is en veel voorkomende vragen over dit geneesmiddel beantwoorden.

U kunt Glucophage bestellen in onze online apotheek, want wij bieden u alleen officiële en kwaliteitsproducten, evenals de beste prijs. U hoeft alleen maar een formulier in te vullen en het medicijn wordt binnen enkele dagen bij u afgeleverd, waar dan ook in het land.

Prijs van Glucophage


In onze apotheek kunt u altijd preparaten kopen tegen de beste prijs. Glucophage is verkrijgbaar in doseringen van 500 mg, 750 mg, 850 mg en 1000 mg.

Ons loyaliteitssysteem houdt in dat hoe groter de gekochte verpakking is, hoe lager de prijs van het product zal zijn. Als u bijvoorbeeld de lagere versie van de 1000 mg verpakking koopt, betaalt u 0,94 euro voor 1 tablet, maar voor de grotere versie betaalt u slechts 0,68 euro.

U kunt Glucophage kopen zonder recept


Ja, u kunt Glucophage zonder recept kopen in onze online apotheek, maar andere apotheken kunnen een recept vereisen. Wij raden u echter aan het product te bestellen na zorgvuldig te hebben gelezen over de werking en mogelijke bijwerkingen ervan.


Wat zijn de voordelen van het kopen bij een online apotheek?


In de wereld van vandaag, waarin het leven zo ongelooflijk snel gaat, heeft het bestellen van geneesmiddelen bij een online apotheek een aantal voordelen:

 • u bespaart tijd, want u hoeft uw huis of kantoor niet te verlaten en u hoeft niet in de rij te staan om te kopen naast hoestende en niesende mensen;
 • heeft u alle informatie, omdat u alle eigenschappen van het geneesmiddel direct op onze website kunt vinden, en niet alleen afgaat op de mening van de apotheker in de gewone apotheek. Als u advies nodig hebt, staat ons gekwalificeerd personeel bovendien altijd klaar om u uitleg te geven over de geneesmiddelen die u interesseren;
 • heeft u geluk, want door online geneesmiddelen te bestellen krijgt u niet alleen de goedkoopste leveringsvoorwaarden, maar ook de beste prijs. We hoeven geen geld uit te geven aan dure huur of extra personeel, en we bieden u graag kortingen aan voor het geld dat we besparen.


Wat is Glucophage en waarvoor wordt het gebruikt?


Glucophage is een breedspectrummedicijn dat helpt de glucosespiegel weer normaal te maken. Het vermindert hyperglykemie (bloedglucosewaarden hoger dan normaal, boven 8,3 mmol/l) zonder hypoglykemie te veroorzaken (glucosewaarden lager dan normaal, onder 3,9 mmol/l). Het verhoogt de perifere insulinereceptorgevoeligheid en stimuleert de glucose-opname door spiercellen.

Het wordt gebruikt voor prediabetes (een verandering in het koolhydraatmetabolisme waarbij een verminderde glucosetolerantie optreedt) en voor de preventie van diabetes type 2, die wordt gekenmerkt door het onvermogen van het lichaam om de geproduceerde insuline doeltreffend te gebruiken.

Hoewel Glucophage niet is goedgekeurd voor gewichtsverlies, is in sommige gevallen geconstateerd dat het lichaamsgewicht van mensen die het innemen iets afneemt.

Werkingsmechanisme van Glucophage


De werkzame stof in Glucophage is metformine, een stof die de plasmaglucosewaarden bij aanvang en de glucosewaarden na een maaltijd verlaagt, alleen als er sprake is van hyperglykemie. Bij normale glucosewaarden is er echter geen gevaar voor een daling naar normaal.

Merk op dat de belangrijkste werking van metformine een correctie van de hypoglykemie is, naast het verhogen van de weefselgevoeligheid voor insuline, wat een prioriteit is voor gewichtsverlies. Na orale toediening begint het geneesmiddel zijn maximale effect in het lichaam te produceren na 2,5-7 uur (afhankelijk van de tabletdosering). Het geneesmiddel wordt gekenmerkt door een lage plasma-eiwitbinding, metformine dringt door in de rode bloedcellen, maar de plasmaconcentratie van het geneesmiddel is hoger dan de bloedconcentratie. De eliminatiehalfwaardetijd is ongeveer 7,5 uur. Glucophage wordt niet gemetaboliseerd in het lichaam, maar wordt voornamelijk door de nieren uitgescheiden, terwijl een deel in de darmen wordt uitgescheiden.

De absorptie van metformine wordt verminderd en enigszins vertraagd als tegelijkertijd voedsel wordt ingenomen.


Wat zijn de indicaties voor het gebruik van Glucophage?


Een van de belangrijkste indicaties voor gebruik is diabetes mellitus type 2 of de preventie daarvan wanneer dieettherapie en lichaamsbeweging niet werken. Meer dan 95% van de diabetici zijn mensen met diabetes type 2. Deze vorm van diabetes wordt voornamelijk veroorzaakt door overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging.

Glucophage wordt ook voorgeschreven als monotherapie of in combinatie met andere hypoglykemiemiddelen of insuline voor de behandeling van volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar.

Aan patiënten met een verminderde nierfunctie en ouderen moet de laagste startdosis worden voorgeschreven.


Wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik van het geneesmiddel?


De volgende zijn contra-indicaties voor het gebruik van Glucophage

 • Overgevoeligheid voor metformine of andere bestanddelen van het geneesmiddel;
 • diabetische pre-coma;
 • Acute metabole acidose (bijv. lactoacidose (ernstige zuur-base onbalans) en diabetische ketoacidose (een stofwisselingsstoornis waarbij een teveel aan glucose zich in het bloed ophoopt).
 • Ernstig nierfalen;
 • Leverfalen, acute alcoholvergiftiging, alcoholisme;
 • Acute aandoeningen met risico op nierdisfunctie, zoals dehydratie, ernstige infectieziekten of shock;
 • gedecompenseerd hartfalen, ademhalingsmoeilijkheden en recent myocardinfarct;
 • zwangerschap en borstvoeding. Als u zwanger bent, stop dan onmiddellijk met het innemen van het geneesmiddel. Het middel wordt niet voorgeschreven aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd, tenzij het noodzakelijk is;
 • het is niet geschikt voor kinderen onder de tien jaar;
 • bijzonder terughoudend gebruik bij ouderen, vooral tijdens zware lichamelijke inspanning;
 • het geneesmiddel mag niet minder dan 48 dagen voor de operatie worden gebruikt;
 • het gebruik tijdens diagnostische procedures die de toepassing van op jodium gebaseerde radiocontrastmiddelen vereisen, wordt afgeraden (het gebruik moet ten minste 48 uur voor de toediening van op jodium gebaseerde radiocontrastmiddelen worden gestaakt).

Glucophage en alcohol


Het gebruik van alcohol wordt sterk afgeraden tijdens de behandeling met Glucophage, omdat dit kan leiden tot lactoacidose.


Welke bijwerkingen kunnen optreden


De meest voorkomende bijwerkingen, die aan het begin van de behandeling optreden en meestal spontaan verdwijnen, zijn: smaakverandering, misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, winderigheid, gebrek aan eetlust. Om dergelijke reacties te voorkomen is het raadzaam de dosis langzaam te verhogen en het middel 2-3 keer per dag tijdens of na de maaltijd te gebruiken.

Meer zeldzame bijwerkingen zijn: verminderde leverfunctie of hepatitis, die volledig verdwijnt na stopzetting van metformine, anemie, anorexia, lactoacidose, allergische huidreacties, waaronder erytheem, jeuk, netelroos. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal volledig binnen twee weken na het einde van de behandeling.

Als een van deze bijwerkingen optreedt en zich ontwikkelt, moet u contact opnemen met uw arts.

Glucophage overdosis


Bij een overdosis van meerdere malen de normale dosis kan lactoacidose ontstaan. De behandeling moet plaatsvinden in een ziekenhuis waar het lactaatgehalte kan worden gemeten. Hemodialyse (een bloedzuiveringsproces met behulp van een kunstmatig filter) wordt uitgevoerd om de toestand te stabiliseren en het metformine- en lactaatgehalte te verlagen.

Bijzonderheden bij gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen


Het middel wordt niet voorgeschreven in combinatie met Danazol, Chloorpromazine, glucocorticosteroïden. Indien gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen noodzakelijk is, moet de dosis metformine worden aangepast.

Gelijktijdig gebruik van het geneesmiddel met ethanol en jodiumhoudende radiofarmaca is gecontra-indiceerd, aangezien gelijktijdig gebruik van deze middelen het risico van lactoacidose verhoogt.

Patiënten met hartfalen lopen een groter risico op het ontwikkelen van hypoxie en nierfalen.

Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd uw arts voordat u Glucophage inneemt.


Samenstelling en dosering van Glucophage


Het geneesmiddel is verkrijgbaar in de vorm van omhulde tabletten, verpakt in een blisterverpakking. Afhankelijk van de dosering bevat 1 tablet 500 mg, 750 mg, 850 mg of 1000 mg van de werkzame stof metformine.

Hulpstoffen: povidon K 30, magnesiumstearaat; filmcoating voor 500 mg, 850 mg tabletten: hypromellose; filmcoating voor 1000 mg tabletten.

Hoe te gebruiken
Glucophage tabletten moeten oraal worden ingenomen, in hun geheel worden doorgeslikt en tijdens of na de maaltijd worden gespoeld met een kleine hoeveelheid vloeistof.

Metformine moet worden toegediend wanneer aanpassingen van de levensstijl (dieet, lichaamsbeweging) gedurende 3-6 maanden geen adequate glykemische controle opleveren.

De duur van de behandeling en de doses van het geneesmiddel worden door de behandelend arts voor elke patiënt afzonderlijk vastgesteld.

De maximale dagelijkse dosis metformine is 3000 mg, de maximale eenmalige dosis is 1000 mg.

Gewoonlijk wordt aan volwassenen aanvankelijk 500-850 mg van het geneesmiddel voorgeschreven, 2-3 maal per dag. Na 10-12 dagen moet de dosis metformine worden aangepast aan de plasmaglucosespiegel. De dosis moet geleidelijk worden verhoogd om bijwerkingen te voorkomen.

Bij gebruik van het geneesmiddel in combinatie met insuline wordt metformine in de gebruikelijke doses voorgeschreven en wordt de dosis insuline individueel aangepast aan de glucosespiegel in het bloedplasma.

Voor kinderen van 10 jaar en ouder zijn de wijze van toediening en de aanvangsdoses vergelijkbaar. De maximale dagelijkse dosis is 2000 mg, de eenmalige dosis is 1000 mg.

Glucophage XR heeft een langdurige werking.

Volwassenen krijgen gewoonlijk 1 tablet per dag, 's avonds, voorgeschreven. 10 tot 15 dagen na aanvang van de behandeling wordt de dosis metformine aangepast aan de plasmaglucosespiegel. De dosis moet eenmaal per week met 500 mg worden verhoogd totdat het gewenste hypoglykemische effect is bereikt.

Wanneer het geneesmiddel in combinatie met insuline wordt gebruikt, wordt metformine gewoonlijk toegediend in een dosis van 500 mg eenmaal per dag in de avond, terwijl de insulinedosis individueel wordt aangepast aan de plasmaglucosespiegel.

De maximale dagelijkse dosis is in dit geval 2000 mg.

Aanbevolen wordt de glykemische status en de risicofactoren regelmatig te controleren (gewoonlijk om de 3-6 maanden) om te beslissen of de behandeling moet worden verlengd, gewijzigd of stopgezet.


Glucophage vs. Metformine


De langwerkende metformine Glucophage optimaliseert de behandeling aanzienlijk in vergelijking met conventionele metformine, waardoor de bijwerkingen aanzienlijk kunnen worden verminderd en de dagelijkse dosering tot slechts eenmaal per dag kan worden teruggebracht.

Als u onze informatie zorgvuldig heeft gelezen en uw arts heeft geraadpleegd over de noodzakelijke dosis van het geneesmiddel, bent u een stap dichter bij een gezonder en bevredigender leven - bestel Glucophage bij onze online apotheek.

 • Denis

  Nu heb ik normale bloedwaarden. Voordat ik Glucophage nam, was de bloedsuikerspiegel altijd tussen de 150 en 160. Geen probleem met hypoglykemie. Ik kan deze pillen aanbevelen aan iedereen die moeite heeft met het verlagen van zijn suikerspiegel. Het werkt geweldig.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillerudenrecept.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.